The Origional of the Andes
Alpacafarm Nederland

Appaloosa

Steeds meer Alpaca eigenaren tonen interesse in multi-colored Alpaca's in hun kudde, Appaloosa. Dit kleurrijke dier is een eye-catcher in elk weiland en binnen de kudde.

Ook onder spinners en alpacawol-verwerkers is de wol van de Appaloosa zeer populair en gewild. De wolkwaliteit van de Appaloosa doet in niets af aan de wol van zuiver gekleurde alpacas.Appaloosa Alpaca's zijn prachtige, unieke dieren, geen enkel dier is vergelijkbaar met het andere.


De eerste kleurrijke Appaloosas waren zeker een toeval. Een defect in de genen, verantwoordelijk voor de kleur van de alpaca was niet aanwezig of werd niet goed gemarkeerd, waardoor vlekken en/of groter gekleurde gebieden op de huid van de dieren verscheen.

Een andere naam voor Appaloosa Alpaca is Leopard Appaloosa.

Wij zijn erg trots op de Appaloosa binnen onze kudde en zijn daarmee een van de eerste Appaloosa Alpaca fokkers in Nederland.

Geniet u samen met ons mee van onze Appaloosa Alpacas.


Onze Appaloosas


Hengsten

 Merries


 

 

Meer Informatie over kleurvererving bij Alpaca's kunt u lezen in The Alpaca Colour Key, een boekje van 97 pagina's (ISBN nr: 0-9871614-0-6 ) geschreven door Elizabeth Paul met uitleg over de kleur vererving bij alpaca's.Afbeeldingsgalerie


 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Map